INSTRUKTØRER

VÅRE INSTRUKTØRER

Leder og hovedtrener – Martin Boag, 6. Dan:

Jeg begynte å trene karate i Blairgrowrie i Skottland i 1984 og graderte 1. Dan Shotokan med Kawasoe Sensei i Oktober 1987. I 1992 flyttet jeg til London for å kunne trene med  Kawasoe Sensei mer regelmessig i hans egen Dojo. Selv om jeg aldri har vurdert sport som som det aller viktigste i karate, så benyttet jeg muligheten i denne tiden til å lære fra konkurransearenaen. Intensiteten i treningen i Sensei Kawasoes Dojo og vektleggingen på sterk og god teknikk, gjorde det mulig å utvikle min egen karate til et nivå hvor jeg konkurrerte internasjonalt. Fra 1993 til 2002 representerte jeg England (senere Skottland), og UK på internasjonalt nivå. Mitt beste resultat var sølvmedalje i team kumite (kamp) under  EM i Italia 1998 ITKF. I løpet av samme periode vant jeg gull i individuell kumite, 1993 og 2001 under NM i Storbritannia, UKTKF.

Jeg har alltid hatt et åpent sinn for andre stilarter, martial arts og trening generelt. Det å lære utenfor ens egen stilart er en ypperlig måte å tilegne seg et all-round spekter innen teknikk. Det gir også en god forståelse av de ulike tilnærmingene til selvforsvar. Jeg begynte med Goju Ryu i 2006 og har fortsatt med det siden. Det som blir åpenbart når man ser på de ulike stilartene er at det tekniske, eller systemet i seg selv er ikke det viktigste, men hvordan det læres og brukes. En instruktør jeg hadde under en treningsøkt sa engang: « Det finnes to typer karate, det som er bra og det som er tøys». For en nybegynner innen martial arts vil jeg anbefale å begynne i en tradisjonell stilart, uansett om det skulle være karate, kun-fu eller judo. Og derfra utvikle et godt kunnskapsnivå før man går dypt og seriøst inn i en hvilken som helst stilart.

Kjersti Leiren Boag, 5. Dan JKA:

Kjersti Leiren Boag

Kjersti Leiren Boag begynte å trene karate i 1981, og graderte 5. Dan for Kawasoe Sensei og  Mori Sensei i 2015. Hun var i 1989 med på å starte opp Oslo Budokan Karate sammen med sin instruktør Torild Næsheim – Norges første kvinnelige sortbelte i karate. Kjersti var assisterende trener i Oslo Budokan til hun tok over som hovedinstruktør i 1996.

I 2000 flyttet hun til Skottland, og i årene hun bodde der drev hun Edinburgh Bruntsfield Karate Club sammen med sin mann, Martin Boag. Hun trente i disse årene jevnlig med  Kawasoe Sensei og  Kenny Taylor Sensei. Siden 1987 har hun vært fast deltager på den årlige treningsleiren i Edinburgh, der hun graderte 1. dan i 1989.

Kjersti var på landslagsstammen i kata på begynnelsen av 90-tallet, og i perioden 1985 til 1994 vant hun mange medaljer i nasjonale og regionale mesterskap i Norge. Hun hadde deretter noen års opphold fra konkurranser, men i 2000 kom hun til finalen i kata i United Kingdom National Championships, og vant bronse i lagkumite for Tora-Kai Karate, Scotland. Under NM i tradisjonell karate i 2004 tok hun gull i lagkata sammen med Marianne Halse og Susanne Agard. I 2006 tok hun gull i individuell kata og i 2005 sølv i individuell kata og lagkata. Hun var også med på det norske laget som tok 6. plass i lagkata under ITKFs VM i Davos i 2004, og i 2006 tok hun 5. plass i individuell kata under ETKFs EM i Polen.

Frank Hansen 3. Dan

OsloBudokanKarate_FrankHansen

Frank Hansen

Jeg trente karate første gang under militærtjenesten i 1975-76. Etter det begynte jeg i Husnes karateklubb i 1980 og trente der fram til 1997. Klubben ble startet av Dougnac Sensei som var elev av  Kase Sensei. I perioden 1997 til 2001 ville jeg lære mer og trente forskjellige stilarter og med ulike grupperinger på vestlandet. hvorpå jeg fra 2002 til 2006 trente med Team Karatejutsu. Fra 2007 og fram til i dag har jeg trent i OBK, under Martin Boag Sensei  hvor jeg også graderte 1. Dan i 2008. Jeg har siden 1985 deltatt på mange samlinger med instruktører som  Kawasoe Sensei,  Nagamine Sensei, Enoeda Sensei og nå sist  Higaonna Sensei.

Runar Storeide 2.Dan

OsloBudokanKarate_RunarStoreide

Runar Storeide

Jeg forsøkte karate første gang ved Universitet i Bergen i 1986, Shotokan. Etter bare et halvt år flyttet jeg nordover og i perioden 1987 til 1993 var jeg innom flere klubber og stilarter siden jeg flyttet en del rundt. Jeg trente også TaeKwonDo i ett år i denne tiden. Da jeg flyttet til Bergen i 1993 begynte jeg fra starten av innen Kyokushinkai karate og trente to år Bergen Karate Klubb. Under hele denne perioden med avbrudd, ulike klubber og stilarter fikk jeg egentlig aldri noe godt fundament og forståelse av karate, jeg bare likte treningen og miløet. Så i 2002 begynte jeg i Mizuchi Karateklubb, Shito Ryu og jeg startet forfra nok en gang. Her trente jeg under Sensei Geir Henriksen 7. Dan. Og treningen fikk for første gang kontinuitet og ble en viktig del av livet mitt. Mizuchi har en klar sportsprofil innen konkurransekarate. Vi dannet en gruppe i klubben som trente mer tradisjonell karate, teknikk, kata og bunkai med større fokus på selvforsvar. I 2008 begynte jeg i OBK under Martin Boag Sensei, graderte til 1. Dan og har vært i denne klubben siden. Etter alle disse årene og ulike klubber og stilarter opplever jeg OBK og fokuseringen på effektivt selvforsvar og teknikk som mitt hjem.